Alec Baldwin viđen u javnosti prvi put nakon vijesti da će biti optužen za ubistvo iz nehata

0
6


Glumac Alec Baldwin viđen je u javnosti prvi put nakon vijesti da će biti optužen za ubistvo iz nehata na snimanju filma “Rust”. Naime, u oktobru 2021. strada je snimateljica Halyna Hutchins.

Pokušao se sakriti od fotografa te je lice prekrio papirima. Kao što je već poznato, tužioci u Novom Meksiku ranije su objavili da će biti optužen zato što je rukovao pištoljem. Slučajno je povrijedio i reditelja Joela Souzu. Međutim, u više navrata je negirao krivicu.

Njegov advokat je podizanje optužbe nazvao “katastrofalnim kršenjem pravde”. Hannah Gutierrez-Reed, koja je bila odgovorna za rukovanje oružjem na snimanju, također je optužena za ubistvo iz nehata.

Foto: Splash
Foto: Splash

Najavljeno je da će se snimanje filma nastaviti, a Matthew Hutchins, Halynin udovac, bit će izvršni producent i primati dio zarade.

“Nemam interesa da se upuštam u optužbe ili pripisivanje krivice producentima ili gospodinu Baldwinu. Svi vjerujemo da je Halynina smrt bila užasna nesreća. Zahvalan sam što su se producenti i drugi iz filmske industrije okupili kako bi odali počast Halyni i njenom radu”, rekao je Hutchins ranije.Source link