Američki biznismen Eldin Diglisić izabran za strateškog partnera FK Željezničar

0
18


U Plavom salonu na Stadionu Grbavica održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati aktivno raspravljali o trenutnoj situaciji u klubu, te su donesene određene odluke koje se tiču funkcionisanja Željezničara u narednom periodu.

Nakon usvajanja Dnevnog reda i zapisnika sa prošle sjednice, uslijedio je izvještaj Tima za pregovore sa potencijalnim strateškim partnerima. Izvještaj su prezentovali Nasuf Drinjaković i Nihad Odobašić.

Nakon višesatne diskusije, delegati skupštine su jednoglasno i dvotrećinskom većinom svih izabranih delegata izabrali gospodina Eldina Diglisića za strateškog partnera i donijeli odluku da se zvanični ugovor potpiše do kraja narednog mjeseca.

Inače, riječ je o rođenom Sarajliji koji je 1997. godine preselio u Sjedinjene Američke Države i tu postao vrlo uspješan biznismen osnivanjem kompanije ShipEx koja ima godišnji promet veći od 100 miliona dolara.

Uslijedilo je obraćanje v.d. predsjednika Ore Ibrišimovića koji je prezentovao izvještaj o radu Upravnog odbora u proteklom periodu. Izvještaj je usvojen, a potom su delegati izabrali novog predsjednika Upravnog odbora, Edisa Kovačevića, dosadašnjeg člana Nadzornog odbora. Članove Upravnog odbora činit će: Jusuf Tanović, Ilijas Kovačević, Kerim Balić, Mirza Bašinac, Bakir Sadović, Fuad Zukić i Seudin Novalić.

Kako je objašnjenjo, zbog poslovnih obaveza, dosadašnji v.d. predsjednik UO, Oro Ibrišimović, ne može aktivno nastaviti svoj angažman, a kolektiv FK Željezničar zahvalio mu se na angažmanu i doprinosu.

Naredna tačka Dnevnog reda se odnosila na izvještaj Nadzornog odbora kojeg je prezentovao predsjednik NO, Džermin Pašić. Nakon obraćanja izvještaj je usvojen. Nadzorni odbor FK Željezničar čine Džermin Pašić, Elvir Kosovac i Marko Dmitrović.

Oro Ibrišimović i Borislav Goić su odabrani kao zamjenski delegati u Skupštini Kluba. Posljednja tačka Dnevnog reda odnosila se na razne druge aktivnosti Kluba.

Podsjetimo, Diglisić je pokazao najozbiljniji interes za uspostavljanje strateškog partnerstva s FK Željezničar od kada su Plavi u julu prošle godine objavili javni poziv za sklapanje partnerstva.

Source link