Arsenal iskoristio klupsku svađu i na pragu je najvećeg zimskog pojačanja

0
9


Nogometaši Arsenala u drugom dijelu sezone trebali bi biti snažniji za odličnog belgijskog ofanzivnog veznjaka Leandra Trossarda.

Trossard (28) prije nekoliko dana eliminisan je iz ekipe Brightona, iako je dugo važio za najboljeg i najkreativnijeg igrača Galebova. Razlog je to što ga je menadžer Roberto de Zerbi izbacio iz tima zbog nediscipline.

Ovaj Belgijanac je čak na jedno vrijeme napustio Veliku Britaniju i nije ni trenirao s Brightonom, te je njegova epizoda na jugu Engleske završena. S obzirom na velike kvalitete koje posjeduje, ova informacija obradovala je brojne klubove koji bi ga mogli jeftino dovesti, a Arsenal je napravio ključni posao.

Kako prenosi dobro upućeni Fabrizio Romano, Arsenal je u naprednoj fazi pregovora i već je sa samim igračem došao do dogovora.

Sada su u toku pregovori dva kluba i nema dileme da će ga Brighton pustiti da ode s Amexa. Dogovor bi mogao “pasti” veoma brzo, prema Romanu.

Ugovor bi trebao biti na duže “staze”, a italijanski novinar prenosi kako bi sve moglo biti zaključeno u narednih nekoliko sati.

Source link