Avata je novi DJI dron, ima zaštitu propelera i leti 18 minuta

0
9


Kompanija DJI je predstavila novi dron pod nazivom Avata za koji kaže da pruža “vrhunsko imerzivno iskustvo” za fanove FPV leta, odnosno leta iz prvog lica.

Dron se uparuje s DJI Googles 2 naočalama i DJI Motion kontrolerom te nudi “gotovo izvantjelesno iskustvo leta”. Ovaj dron se može koristiti i putem postojećeg DJI FPV Remote Controller 2 kontrolera i DJI FPV Googles V2 naočale.

Avatu napaja baterija kapaciteta 2.420 mAh koja je dovoljna za 18 minuta leta, a dron je težak ukupno 410 grama. Dolazi s integrisanim štitnicima propelera, kako bi bio što sigurniji u zatvorenim prostorima, dok njegova ultraširoka kamera s vidnim poljem od 155 stepeni posjeduje 1/1,7-inčni CMOS senzor te može snimati 4K video pri 60 fps, kao i 2,7K video pri 50/60/70/120 fps.

Avata može lebdjeti kao standardni dron, ubrzavati kao trkaći te brzo prolaziti kroz uske prostore, dok se zaustavlja u “djeliću sekunde”. Ako sleti naopako, novi Turtle Mode mu omogućava da se okrene i ponovo poleti.

Kada je riječ o modovima, postoje tri, a to su Normal, Manual i Sport.

U modu Normal se Avata ponaša slično kao i drugi DJI dronovi, lebdi u mjesti koristeći satelitsku navigaciju ili sisteme vizuelnog pozicioniranja na njenom dnu. Manual mod je dostupan samo kada se koristi DJI FPV Remote Controller 2 i pruža punu neograničenu kontrolu kako bi se dobilo imerzivno iskustvo FPV leta, a korisnik ima mogućnost prilagođavanja parametara prema svojim željama.

Mod Sport je kombinacija pomenuta dva moda, nudi mogućnosti dinamičnog kretanja koje dolaze u Manual modu, kao i neke ključne sigurnosne funkcije moda Normal.

DJI Avata je već u prodaji i košta 629 dolara, a oni koji odaberu paket s dronom te DJI Goggles 2 naočalama i DJI Motion Controller kontrolerom, morat će izdvojiti 1.388 dolara. Također, moguće ga je kupiti uz DJI FPV Goggles V2 naočale i DJI Motion Controller po cijeni od 1.168 dolara. U prodaji je i paket s dvije baterije te hubom za punjenje, koji košta 279 dolara.

Source link