Berlusconi uveo bizarna pravila za dovođenje igrača, “meta” Džeko ih većinu ispunjava

0
16


Ugledni italijanski novinar Matteo Bonetti na svom Twitteru otkrio je kako vlasnik Monze Silvio Berlusconi ima posebna pravila za dovođenje pojačanja u klub, a koja su mnogi protumačili kao bizarna.

Monza uskoro ulazi u svoju prvu sezonu u Seriji A u klupskoj historiji. Na čelu kluba je poznati dvojac koji je dominirao svjetskim nogometom decenijama, a u pitanju su Silvio Berlusconi i Adriano Galliani, ljudi koji su pet puta s Milanom postali prvaci Evrope i osvojili sve moguće trofeje.

Berlusconi sada ulaže novac u Monzu i želi napraviti lijep projekt s još jednim klubom iz Lombardije, a već je nekoliko pojačanja došlo uoči historijske sezone za ovaj klub.

Kako prenosi bivši novinar ESPN-a i beIN sporta Matteo Bonetti, Berlusconi je postavio bizarna pravila koja moraju ispunjavati igrači koji dolaze u klub.

Novi nogometaš mora biti Italijan, te na svom tijelu ne smije imati tetovaže, naušnice i pirsinge. Također, nogometaš koji želi igrati u Monzi ne smije imati dugu bradu te mora biti uredno i kratko ošišan. U tu svrhu angažovan je klupski frizer koji besplatno uređuje kosu i bradu nogometaša u klubu.

Jučer je Tuttosport ekskluzivno prenio kako su Berlusconi i Galliani zainteresovani za dovođenje Edina Džeke, tačno 13 godina nakon prvog pokušaja da ga iz Wolfsburga dovedu u Milan.

Na prvi pogled evidentno je da većinu ovih zahtjeva Džeko ispunjava, izuzev što nije Italijan. Međutim, za napadača takve klase Berlusconi i Galliani bi sigurno napravili iznimku jer bi Džeko bio najveća zvijezda kluba.

Naravno, u klubu već postoje igrači koji ne ispunjavaju ove uvjete od ranije. Brojni na sebi imaju tetovaže, ali vidjet ćemo zaista kako će izgledati naredna pojačanja Monze i da li će ispunjavati sve ove uvjete.

Članak preuzet: Izvor