Bila je bivša supruga Michaela Jacksona i Nicolasa Cagea

0
8


Lisa Marie Presley, jedinica kralja rock’ n’ rolla Elvisa Presleya, tragično je umrla u četvrtak u 54. godini nakon burnog života u sjeni svog slavnog oca.

Nakon što je pretrpjela veliku tugu zbog gubitka oca i sina, borbe protiv ovisnosti o drogama i slomljenog srca zbog propalih brakova, njen život je okončan smrću u njenom domu u Kalabasasu 12. januara. Kantautorica je pronađena bez reakcije u svojoj spavaćoj sobi, nakon srčanog zastoja.

Kćerka Elvisa i Priscille Presley rođena je 1968. godine. Živjela je lagodno na Gracelandu. Očevo bogatstvo priuštilo joj je mnogo zabave, ali i straha. Jedino dijete pionira rocka Elvisa Prisleya, bila je poznata od trenutka kada se rodila, ali je tokom godina postala slavna ličnost, stvarajući muziku, uključujući i nekoliko hitova sa leading lista.

Lisa u naručju roditelja
Lisa u naručju roditelja

Život joj se zauvijek promijenio očevom smrću, 16. augusta 1977. godine. Imala je devet godina kada je Elvis preminuo od zatajenja srca zbog zlouporabe droga. Imala je nekoliko romansa sa slavnim ličnostima, uključujući brak s muzičarem Dannyjem Keoughaom, pjevačem Michaelom Jacksonom, glumcem Nicolasom Cageom i muzičkim producentom Michaelom Lockwoodom.

Iz prvog braka sa Dannyjem Keoughaom imala je dvoje djece, sina Benjamina i kćerku Rileyju. Par se vjenčao 1988. godine, a razveo 1994. Ona je također pretrpela tragediju 2020. godine kada je njen sin Benjamin počinio samoubistvo.

Lisa Marie i Michael Jackson vjenčali su se 1994. godine, samo 20 dana nakon što je okončan njen razvod od Keogha. Ni brak s Jacksonom nije potrajao pa se Lisa od njega razvlea 1996. godine. Presley i Jackson ostali su prijatelji sve do njegove smrti 2009. godine.

Lisa Marie Presley i Nicolas Cage
Lisa Marie Presley i Nicolas Cage

Nakon razvoda od Jacksona, Lisa Marie se udala za Nicolasa Cagea 2002. Njihov brak je bio neslavno kratkog vijeka, a par je tri mjeseca kasnije podnio zahtjev za razvod koji je okončan 2004. godine.

Lisa Marie se 2006. godine udala za Michaela Lockwooda, s kojim je dobila dvije kćerke. Par se razišao nakon 10 godina mukotrpnim razvodom 2016. godine.

Gradila je muzičku karijeru kao pjevačica, izdavši tri popularna albuma. Njena muzička karijera započela je debitantskim albumom “To Whom It May perhaps Concern” iz 2003. godine. Slijedio je album “Now What” iz 2005., a oba su dospjela među 10 najboljih na Billboardovoj ljestvici albuma 200. Treći album, “Storm and Grace”, objavljen je 2012. godine.Članak preuzet: Izvor