Bio je ljudska gromada, volio je fudbal i Istočnu Bosnu

0
6


Povodom smrti istaknutog bh. privrednika, sportskog radnika i humaniste Senada Islama u Velikoj sali Centra za kulturu Goražde organizirana je komemoracija. O Islamu su govorili predstavnici Fudbalskog kluba Goražde i zvaničnici grada i BPK.

Senad Islam (49) je nakon kratke i teške bolesti preminuo u petak u Sarajevu, a dženaza će se obaviti danas na gradskom mezarju Vlakovo u Sarajevu u 13 sati. Za Islama u Goraždu, gradu u kojem je rođen i odrastao, imaju samo riječi hvale.

“Senad Islam je ispunio svoju ljudsku misiju. Pamtimo njegovu skromnost, plemenitost, humanost, jednostavnost, osobine dobrog i poštenog čovjeka koje su ga krasile, a istovremeno poznatog bh. privrednka, vlasnika i generalnog direktora kompanije Senigor. Senad islam je svoje ime ostavio i u bh. sportu kao veliki humanista koji je pomagao klubovima, a posebno FK Goražde. Za naš klub, ali i grad i cijelu bh.javnost ovo je veliki gubitak, jer je Senad bio od onih ljudi koji su svoj imetak nesebično davali kako bi pomogli drugima”, naglasio je Refik ef. Džafić, član Skupštine FK Goražde.

Foto: E.A. / Klix.ba
Foto: E.A. / Klix.ba

Na komemoraciji je istaknuto da je Senad Islam čovjek koji je doslovce živio za fudbal, a FK Goražde je volio i pomagao nesebično svim srcem. Prijatelji su se od Islama oprostili riječima da je bio veliki čovjek, ljudska gromada, čovjek koji je volio Istočnu Bosnu i Goražde, čovjek koji nije dijelio ljude prema njihovom statusu, obrazovanju, prezimenu ili porijeklu.

Na njegove zasluge danas su podsjetili i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović i premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Senad Islam je rođen 29. avgusta 1974. godine u Goraždu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Bio je pripadnik Prve drinske brigade kojoj se priključio kao maloljetni borac, a u Sarajevo je sa porodicom odselio nakon rata. Kompaniju Senigor d.o.o. je osnovao 2004. godine i ona je u međuvremenu postala prepoznatljiva u BIH sa oko 100 zaposlenih, kako je naglašeno, većinom radnika porijeklom iz Istočne Bosne i pripadnika boračke populacije.

Istaknuti je sportski radnik, a kao predstavnik Bosansko-podrinjskog kantona jedno vrijeme je bio član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.Source link