Bit će teško, ali zar sam mogao reći ne i reprezentaciju gurnuti u još veće probleme?

0
17


Adis Bećiragić je danas imenovan za novog selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, te je odmah krenuo s pripremam za mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji se igraju za dvije sedmice.

“Prije svega, moram naglasiti kako mi je jako žao zbog posljednjih dešavanja u vezi ostavke Vedrana Bosnića. Zvao sam ga prije pet dana i zamolio da još jednom razmotri svoju odluku, zaista sam vjerovao svim srcem da će na kraju ipak ostati. Stvarno mi je žao, jer on je taj koji je trebao završiti posao koji je tako sjajno radio. Na sastanku sa članovima Upravnog odbora KS BiH pristao sam preuzeti funkciju selektora imajući u vidu nezahvalan trenutak u kojem se sve ovo dešava. Sve znam, bit će teško, ali koji sam izbor imao? Da kažem ne i reprezentaciju svoje zemlje gurnem u još veće probleme?”, poručio je Bećiragić.

Bećiragić je istakao kako ga očekuje mnogo posla, a u radu će mu pomoći nekadašnji saigrač iz reprezentacije Gordan Firić.

“Malo je vremena do naredne dvije utakmice kvalifikacija za SP, a jako puno posla. Zamolio bih javnost da nastavi pružati podršku našim sjajnim momcima, svi zajedno ćemo dati maksimum u periodu koji je pred nama. Moram naglasiti da će sa mnom od avgusta u stručnom štabu biti i Gordan Firić, moj bivši saigrač i čovjek koji je s toliko ljubavi nosio dres reprezentacije, što mi je veliko zadovoljstvo. Idemo dalje, budite uz nas”, poručio je Bećiragić.Source link