Čelnici košarkaša Reala donijeli bolnu, ali očekivanu odluku po pitanju budućnosti trenera

0
17


Čelnici košarkaša Real Madrida odlučili su da trener Pablo Laso u narednoj sezoni neće voditi Kraljevski klub nakon što je početkom prošlog mjeseca doživio srčani udar.

Iako Laso ima ugovor s Real Madridom do 2023. godine, čelnici ovog kluba su odlučili da zbog zdravstvenih problema ne bi bilo pametno da s klupe vodi tim, odnosno da mu je bolje odmoriti godinu dana. Također se dodaje da bi mu mogli isplatiti sav preostali novac koji ga ugovorom sljeduje.

Marca navodi da je Laso insistirao da se vrati na klupu i da je želio biti dio ekipe u narednoj sezoni, no od toga sada već izvjesno neće biti ništa i na njegovo mjesto će doći pomoćnik Chus Mateo.

Laso je trener Real Madrida od 2011. godine, a u periodu između 1995. i 1997. godine je kao košarkaš nastupio za ovaj slavni klub.

Kao trener je karijeru počeo u AB Castelló, nakon čega je trenirao timove Pamesa Valencia, Cantabria Baloncesto i Gipuzkoa, iz koje je ujedno i stigao u Real.

Tokom karijere je osvajao dvije Eurolige, dva puta je bio izabran za najboljeg trenera u najjačem košarkaškom klupskom takmičenju u Evropi, pet puta je osvajao titulu prvaka Španije, šest put Kup Španije i pet puta je bio nagrađen za najboljeg trenera tamošnje lige.

Treba reći i to da bi bh. košarkaš Džanan Musa u narednoj sezoni trebao postati novi igrač Real Madrida i da je, čini se, samo pitanje vremena kada će ga novi klub predstaviti kao zvaničnog člana.

Source link