Cijeloj upravi posrnulog velikana naređeno da ne dolaze na stadion

0
9


Cijelom upravnom odboru i rukovodstvu posrnulog engleskog velikana Evertona naređeno je da ne dolaze na današnju utakmicu u Premier ligi.

Devetostruki prvak Engleske Everton suočava se s jednom od najvećih rezultatskih kriza u historiji, a tim je smješten u zonu ispadanja. Agresivnost i protesti nezadovoljnih navijača su sve veći, a zbog toga danas je klub objavio saopćenje za javnost.

Iz Evertona su naglasili kako je cijeloj klupskoj upravi naređeno da zbog vlastite sigurnosti ne dolaze na današnju utakmicu protiv Southamptona, koja bi mogla biti jedna od najvažnijih za budućnost kluba.

“Predsjednik Monthly bill Kenwright, izvršna direktorica Denise Barrett-Baxendale, glavni finansijski i strateški direktor Grant Ingles i neizvršni direktor Graeme Sharp nevoljno su prihvatili ishod sigurnosne procjene koju su proveli savjetnici. Članovi uprave primili su naredbu nakon zlonamjernih prijetnji koje je klub primio te sve češćih incidenata uključujući i ciljanu fizičku agresiju na nedavnim domaćim utakmicama”, naveli su iz Evertona.

Nakon toga pojašnjene su riječi sigurnosnog savjetnika kluba.

“Nakon temeljite procjene rizika i kao odgovor na opipljive prijentnje koje je primio klub te obavještajne podatke koje smo prikupili, članovima uprave kluba rečeno je da ne smiju prisustvovati današnjoj utakmici”, navodi se u poruci Evertona.

Glasnogovornik kluba poručio je da je ovo presedan u Evertonu te da klub nikada ranije nije morao narediti cijelom upravnom odboru da ne prisustvuje utakmici iz sigurnosnih razloga.

“Ovo je tužan dan za Everton”, navodi se u saopćenju kluba.

Inače, vlasnik Evertona Farhad Moshiri nedavno je izglasao povjerenje i odlučio na klupi ostaviti trenera Franka Lamparda uprkos očajnim rezultatima u posljednje vrijeme.

Članak preuzet: Izvor