Čović besramno laže, niko iz Sarajeva nije glasao protiv reformskih zakona

0
16


Povodom izjave lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića koji ustvrdio kako su “kočničari iz Sarajeva” najodgovorniji što Bosna i Hercegovina nije dobila kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji oglasili su se saopćenjem iz Demokratske fronte.

“Demokratska fronta ovim putem još jednom želi podcrtati, da niko iz Sarajeva, bilo da dolazi iz partija na vlasti ili u opoziciji, nije glasao protiv reformskih zakona nego su to uradili upravo Dragan Čović i njegov proruski partner Milorad Dodik”, navodi se.

Istakli su da su “besramne laži” koje Čović izriče u funkciji prikrivanja HDZ-ovog antidržavnog djelovanja.

“Čović i HDZ žele odgovornost za nedobijanje kandidatskog statusa prebaciti na stranke koje su u Parlamentu BiH glasale za reformske zakone a to su i DF, SDP, SDA, Naša stranka i SBB”, stoji u saopćenju.

U nastavku su pozvali Delegaciju Evropske unije u BiH da hitno predloži uvođenje sankcija sankcija EU Čoviću i Miloradu Dodiku zbog blokiranja reformskih zakona i da prekinu šutnju o tome koja ide na štetu BiH.

“Ukoliko Delegacija EU u BiH odbije da to uradi, smatrat će se saučesnikom u blokadi evropskog puta BiH”, zaključuju iz Demokratske fronte.Source link