Crnogorski mediji jutros odišu optimizmom, uvjereni u pobjedu uoči duela s BiH

0
15


Crnogorski mediji u optimističnom raspoloženju dočekuju večerašnji duel protiv Bosne i Hercegovine u Ligi nacija, javlja dopisnik Klix.ba iz Podgorice.

List “Vijesti” najavljuje duel kao “prvi takmičarski ex-yu derbi”, uz isticanje da najviše nade Crnogorci polažu u desnog bočnog igrača Lazija.

“Marušić tjera ‘Zmajeve'” je naslov u “Vijestima” koji zaključuju kako će u odsustvu Stefana Savića i Stevana Jovetića Marušić biti najveća zvijezda Crne Gore.

“Vijesti” također ističu izjavu selektora Crne Gore Miodraga Radulovića da njegovoj ekipi treba pravi stav i energija za večerašnji duel.

List “Pobjeda” je jutros također uvjeren u trijumf njihove selekcije. U jutrošnjem izdanju na stranicama posvećenim utakmici dominira naslov “Punim gasom do pobjede”.

No, iznenađujuće je kako je “Pobjeda” kiksala pri pravljenju potencijalnog sastava Zmajeva.

Na poziciju desnog beka je stavljen Sead Kolašinac, Amer Gojak je na poziciju zadnjeg veznog, a na krilnim pozicijama su Smail Prevljak i Nemanja Bilbija.

Susret u Podgorici se igra u subotu s početkom u 20:45, a direktan TV prijenos osigurala je državna televizija BHT 1. Na portalu Klix.ba moći ćete pratiti uživo tekstualni prijenos susreta iz Crne Gore.Source link