Dali smo zadnji atom snage, ponosan sam na ekipu

0
10


Ekipa Zrinjskog je na tragičan način ostala bez historijskoj uspjeha i plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige nakon što je na penale izgubila od Slovana. Najbolji igrač Plemića, Nemanja Bilbija, u razgovoru za portal Klix.ba nije krio veliko razočarenje.

Nakon dvije odigrane utakmice, ukupan rezultat je bio 2:2, a plasman u grupnu fazu Slovan je osigurao boljim izvođenjem jedanaesteraca. Igrači mostarskog tima su itekako svjesni bez čega su ostali.

“Bila je to utakmica koja je donijela sve što je bilo moguće, predstavljala je veliku priliku za nas i za bh. nogomet, ali nismo uspjeli. Dali smo zadnji atom snage da ostvarimo historijski uspjeh i znam da nam s te strane niko neće zamjeriti. Ponosan sam na saigrače i navijače”, izjavio je Bilbija.

Poraz u Bratislavi definitivno je bolan udarac.

“Novi je dan, ali je i dalje teško. U stanju smo šoka. Smatram da smo jako puno uradili, prešli dug put do play-offa. Žao nam je što je zadnji napad odlučio, ali to je tako u nogometu”, rekao je napadač Zrinjskog.

Koliko bi ulazak Zrinjskog u grupnu fazu Konferencijske lige značio općenito za klub, grad Mostar, Premijer ligu BiH i cijelu državu, suvišno je govoriti.

“Jasno je da bi značaj bio ogroman, ali nažalost ove godine to nećemo vidjeti, nećemo doživjeti slavu i atmosferu grupne faze”, kazao je Bilbija.

Slovan je u 118. minuti ostao bez igrača zbog crvenog kartona, Plemići su pomislili da je sve gotovo, ali je ipak u posljednjim trenucima drugog produžetka domaći tim postigao gol za penale.

“Puno je detalja koji su odlučili ovu utakmicu, teško mi je sada ulaziti u detalje, ali sam poslije crvenog kartona pomislio da nam neće moći ništa. I onda su dali lijep pogodak koji je odlučio u njihovu korist. U tome je i čar nogometa”, dodao je on.

Zrinjski se sada okreće Premijer ligi BiH gdje je zbog nastupa u Evropi odgađao utakmice nove sezone.

“Puno zaostajemo, treba odigrati sve te utakmice. Osim toga, branimo titulu kao šampioni, tako ćemo se i ponašati sve dok traje borba”, jasan je bio Bilbija.

On je već dugo u fantastičnoj formi i tako namjerava nastaviti.

“Može uvijek bolje kada je riječ o asistencijama i golovima. Moram se dokazivati iz sedmice u sedmicu, vrijedno radim kako bih bio što bolji i tako pomogao ekipi”, završio je Bilbija.Source link