Danas očekujte kratke pljuskove i grmljavinu uz visoke temperature

0
17


Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda jutros može biti prolaznih pljuskova i grmljavine u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, a kasnije i u centralnim i istočnim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni celzija, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32 stepena, na jugu zemlje do 34 stepena celzija.

Foto: FHMZ
Foto: FHMZ

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Prolazan pljusak je moguć od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17, a najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stepena.

Sutra (četvrtak) u Bosni će biti djelomično vedro uz lokalne pljuskove i grmljavinu, a sunčanije u Hercegovini gdje je poslije podne moguć pljusak sjeveru i istoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 34 stepena.Članak preuzet: Izvor