Dodik predstavio novi slogan SNSD-a i objasnio šta predstavlja golub

0
15


Lider SNSD-a i kandidat za predsjednika RS-a Milorad Dodik danas je objasnio kakvu će politiku voditi SNSD u ovom periodu, ali i nakon izbora, te šta predstavlja golub mira na stranačkom sloganu.

“Mi smo danas finalizovali jedan rad koji je dugo trajao na odabiru našeg slogana. On će glasiti ‘Jer volimo Srpsku’, a animacija goluba mira treba simbolizovati ono što želimo istaknuti, da je mir potreba, ne samo nas, nego svih ljudi koji žive na ovim prostorima”, rekao je.

Dodik kaže da će SNSD voditi odgovornu nacionalnu i patriotsku politiku.

“Smatramo da biti pripadnik naroda i patriota nije ništa loše niti to znači da neko nekoga ne voli ili mrzi. Veoma je važna stvar da neko voli svoj narod i da mu je posvećen”, kazao je da pobrojao šta je sve njegova stranka uradila na finansijskom planu za narod.

Dodik je istakao da neće odustati od svojih antidejtonskih politika, iako smatra da su ustavne.

“Naša politika u predizbornom i postizbornom će biti vraćanje nadležnosti u skladu s ustavom i Dejtonskim sporazumom. Naše politike su jasne i od njih nećemo odustati.”

Predsjedništvo SNSD-a je na današnjoj sjednici donijelo konačnu odluku o kandidatima za Predsjedništvo BiH, predsjednika RS-a, ali i druge kandidatske liste za državni i entitetski parlament.

Željka Cvijanović će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH, a Milorad Dodik za predsjednika RS-a.Članak preuzet: Izvor