Đoković za 20 miliona eura gradi luksuzni hotel i jedan od najvećih sportskih centara u regionu

0
4


Najbolji teniser svijeta Novak Đoković planira gradnju luskuznog hotela i jednog od najvećih sportskih centara u regionu na planini Goč (centralna Srbija), a kako otkriva srbijanski portal Alo projekt je vrijedan preko 20 miliona eura.

Alo tvrdi da se Đoković se prije nešto više od dva mjeseca odlučio na ovaj korak, a izgradnja prestižne nekretnine očekuje se krajem godine. Navodi se da su Đokovići željeli da imaju svoju oazu na visokoj nadmorskoj visini i da naprave prestižan sportski centar koji će imati sve pogodnosi koje su potrebne Novaku tokom treniranja i odmaranja.

Prije nekoliko meseci ukazala im se prilika da kupe ogromno zemljište na planini Goč, a Novak je to shvatio kao znak da je vrijeme da ostvari svoj san i uloži u izgradnju sportskog kompleksa.

“Novak je svega nekoliko dana pregovarao o kupovini zemljišta na Goču, a budući da su njegovu ideju podržali vodeći investitori u tom dijelu Srbije, dogovor je lako postignut. Za nekoliko nedjelja očekuje se da zemljište i papirološki bude u njegovom vlasništvu, a početak izgradnje dogovorili su za prve nedjelje decembra. Kako na zemljištu ne postoji nijedan objekat, Nole će sa gradnjom početi od nule, pa će mu za izgradnju hotela i sportski centar biti potrebno nešto više od dvije godine”, naveo je izvor blizak Đokoviću koji je želio ostati anoniman i istakao da će luksuzni kompleks Đokovića koštati više od 20 miliona eura.

Dodao je da je najbolji teniser svijeta isplanirao da sportske aktivnosti i treninzi budu potpuno besplatni za sve socijalno ugrožene mališane.

Podsjetimo, danas će biti održan žrijeb za posljednji Grand Slam turnir sezone US Open, a u žrijebu je ime i Novaka Đokovića čiji je standing još uvijek neizvjestan s obzirom da nije vakcinisan i čeka se konačna odluka američkih vlasti da li će mu omogućiti nastup u New Yorku.Članak preuzet: Izvor