Durant izazvao zemljotres u NBA ligi nakon što je od svog kluba zatražio razmjenu

0
15


Jedan od najboljih košarkaša na svijetu Kevin Durant (33) zatražio je od svog sadašnjeg kluba Brooklyn Netsa da ga razmijeni.

Netsov generalni menadžer Sean Marks zajedno s Durantom traži najboljeg partnera za razmjenu, a Kevin bi želio u Phoenix Sunse koji su prošle godine igrali veliko finale engage in-offa.

Veliki issue u pregovorima sigurno će biti ogroman Durantov ugovor koji bi u naredne četiri sezone trebao inkasirati 194 miliona dolara, od čega 43 miliona u narednoj sezoni.

Durant je četiri puta u karijeri bio najbolji strijelac lige, a tokom igranja za Golden Condition Warriorse osvojio je dva naslova prvaka te je oba ta finala proglašen za najkorisnijeg igrača.

Prošle sezone je s Netsima ispao u drugom krugu perform-offu od kasnijih prvaka Milwaukee Bucksa, dok je ove godine ispao u prvom krugu od kasnijih finalista Boston Celticsa.

Osim Sunsa, kao naredna moguća Durantova destinacija se spominje i Miami, New Orleans, Toronto te Oklahoma Town, a ranije su ga putem društvenih mreža “vrbovali” Damian Lillard i naš Jusuf Nurkić iz Portland Trail Blazersa.

NBA asa čeka nova epizoda u karijeri započetoj 2007. godine u dresu ugašenih Seattle SuperSonicsa.

Članak preuzet: Izvor