Ekipa u Širokom Brijegu je skroz dobra, veselim se probati burgere i sushi

0
14


Avenue Food Fest ove godine održava se od 22. do 24. jula na Festivalskom trgu parka Sajmište u Širokom Brijegu. Vrhunski izlagači, ukusna hrana, sjajna atmosfera i popularni muzičari dovoljni su razlozi da ne zaobiđete ovaj jedinstveni festival u BiH.

Na festivalskoj pozornici nastupit će i Vojko V koji će otpjevati neke od svojih najpoznatijih hitova poput “Ne Može”, “Pasta Italiana”, “Kako to?”, “Zovi čovika” i mnoge druge.

Kako nam je kazao silno se veseli koncertu u Širokom Brijegu te ističe kako je publika gdje god je nastupao ovo ljeto iznimno raspoložena s obzirom na to da su se stvari nakon dva “pandemijska ljeta” vratile u normalu.

Nedavno je predstavio i treći singl sa svog nadolazećeg albuma “Dvojko” pod nazivom “TT33”.

“Publika nije baš najbolje prihvatila tu pjesmu, jedva je prešla 300.000 pregleda. Izgleda da emotivne pjesme o oružju nisu dobitna formulation”, iskren je Vojko te je otkrio kad će album ugledati svjetlo dana, kao i nada li se da će polučiti uspjeh prvog albuma koji je osvojio tri Porina.

“Izlazi do kraja jeseni, očekujem 10 Porina”, kaže splitski reper.

Osvrnuo se i na to što trendingom u BiH i Hrvatskoj vladaju narodnjaci, te otkrio kako je on uspio zauzeti svoje mjesto na sceni i postati prepoznatljiv širom regije.

“Mislim da su za to zaslužni dobri spotovi”, jasan je Vojko otkrivši kako od najnovijih repera sa područja Balkana cijeni Crnog Ceraka i Cunamija.

U svojim pjesmama Vojko je opjevao pastu, biftek, mortadelu, ćevape, a kaže da mu je najdraža njegova kuhinja. Otkrio je i šta će probati na Road Foods Festu.

“Najbolje meso zvuči primamljivo. Sushi u Širokom Brijegu usred ljeta zvuči sumnjivo, ali otvoren sam i za tu opciju”, rekao je pa se osvrnuo na ranije nastupe u Širokom Brijegu.

“Bio sam jednom s Dječacima i jednom solo na WHF-u. Koliko se sjećam bilo je skroz dobro”, kaže Vojko koji ovog ljeta nastupa još u Brčkom, Nikšiću, Banja Luci, Divčibarama i Dublinu.

Podsjećamo, ulaz na pageant je besplatan za sve posjetitelje, a uz Vojku nastupaju Neno Belan, Jozo Mikulić i Ultrazvuk band.

Za najukusnije zalogaje ove godine bit će zaslužni Reshetka Worldwide, Hajdučke Vrleti, Von Herzog, Profa23 Asian Food items, Foods Bar Guloso, Kodiak burger&steak, Restoran Domano/Hotel Park, Shankly’s Pub i Marshall’s Gelato.Članak preuzet: Izvor