Energica predstavila novi električni motocikl Experia Green Tourer

0
16


Italijanska kompanija Energica specijalizirana za supersport mašine predstavila je svoj novi električni motocikl pod nazivom Experia Green Tourer.

Energica ima bazu u Modeni, srcu italijanske “doline motora”. Trenutno u ponudi ima niz sportskih električnih motocikala uključujući ulazni model Eva EsseEsse9, model Eva Ribelle i njegov sportski ekvivalent Ego.

Experia Green Tourer donosi potpuno novi dizajn te novorazvijeni motor, kao i novi dizajn šasije i rama. Sve navedeno je dizajnirano s fokusom na smanjenje težine.

Motocikl je opremljen baterijom kapaciteta 22,5 kWh te je mnogo veća u odnosu na baterije drugih električnih motocikala. Ova baterija omogućava domet od 420 kilometara s jednim punjenjem, koji pada na 209 kilometara u ekstremnim gradskim uvjetima.

Punjenje se može obavljati putem DC brzog punjača snagom od 24 kW, tako da se baterija napuni od 0 do 80 posto kapaciteta za samo 40 minuta.

Experia ima msksimalnu snagu od 100 KS te može dostići brzinu do 180 km/h.

Električni motocikl dolazi s dva USB porta na istrument tabli, kao i dodatna dva na voodootpornom pretincu sa zaključavanjem.IČlanak preuzet OVDJE