Engleski mediji otkrivaju mogući razlog

0
9


Najveća zvijezda Liverpoola Mohamed Salah obavio je sastanak s vlasnikom Paris Saint Germaina Nasserom Al-Khelaifijem.

Salah, koji je nerijetko tokom prijelaznih rokova bio želja PSG-a, sastao se s Al-Khelaifijem u luksuznom restoranu Ritz u centru Londona, gdje su se obojica zatekli zbog poslovnih obaveza.

Fanovi su razotkrili dvojac koji sjedi zajedno u restoranu, no engleski mediji tvrde da razlog sastanka nije bio eventualni transfer egipatskog reprezentativca u PSG, već nastavak priče oko Al-Khelaifijevog investiranja u engleski nogomet.

Al-Khelaifi se spominje kao mogući investitor u Liverpool, nakon što je najavio mogućnost ulaska u najjaču ligu svijeta. Čak se najavljuje da je Al-Khelaifi odlučio uskoro poslati zvaničnu ponudu na adresu Liverpoola za ulaganje u klub.

Engleski mediji navode da je ovaj sastanak samo jedan u nizu onih koji imaju za cilj donošenje Al-Khelaifijeve odluke o tome u koji će engleski klub uložiti svoj novac. Prethodno je obavio sastanak s vlasnikom Tottenhama Danielom Levyjem.

Prema navodima Engleza, Qatar Sports activities Investments najbliži je tome da uloži svoj novac u Liverpool, pošto su čelnici Redsa spremni prodati manjinski udjel, a ne potpunu prodaju kluba, što je ono za što se Al-Khelaifi bori.

Članak preuzet: Izvor