Gareth Bale zvanično završio nogometnu karijeru

0
11


Velšanin Gareth Bale oprostio se od nogometa i stavio tačku na veliku igračku karijeru, iako je činjenica da je tokom prethodnih godina mogao napraviti i puno više uspjeha igrajući za Real Madrid.

Nakon što je napustio Real Madrid, otišao je u MLS i potpisao za Los Angeles FC i obavezao se na jednogodišnju saradnju s tom ekipom kako bi bio u formi za Svjetsko prvenstvo.

Ipak, na Mundijalu u Kataru se nije proslavio sa svojom selekcijom i nastup je završio već u grupnoj fazi, a sada je odlučio staviti tačku na nogometnu karijeru i reći “zbogom” ovom sportu.

“Nakon pažljivog razmišljanja, objavljujem da se povlačim iz klupskog i međunarodnog nogometa. Osjećam se navjerovatno sretnim jer sam ostvario san da igram sport koji volim, a on mi je dao jedan od najboljih trenutaka u životu. Vrh vrhova nakon 17 godina će biti nemoguće ponoviti bez obzira na moje naredno poglavlje u u mom životu.

Od mog prvog dodira s loptom u Southamptonu do posljednjeg u MLS-u i svega između oblikovao sam klupsku karijeru s nevjerovatnim ponosom i zadovoljstvom”, poručio je, između ostalog, ovaj nogometaš.

Bale je osam godina proveo u Realu, prije toga šest u Tottenhamu, a prve dvije profesionalne sezone igrao je za Southampton.

Ukupno je u karijeri odigrao 554 mečeva, a postigao je 186 pogodaka i pri tome upisao 139 asistencija. Real Madrid ga je u septembru 2013. godine platio 100 miliona eura.

Source link