GoldenEye 007 konačno stiže na Xbox i Nintendo Switch

0
6


Poznata igra GoldenEye 007 uskoro stiže na Microsoftovu konzolu Xbox, kao i na Nintendovu ručnu igraću konzolu Switch.

Riječ je o remasteru legendarne igre koja se pojavila 1997. godine za konzolu Nintendo 64, a gameri će uskoro moći na Xboxu i Nintendo Switchu igrati ovu igru u 4K rezoluciji. Pored toga, bit će moguće igrati igru u multiplayer modu s podijeljenim ekranom.

Igru će na tržište plasirati kompanija Rare, koja je potvrdila da će naslov GoldenEye 007 HD biti dostupan i putem Xbox Game Passa te Nintendo Switch Onlinea. Ipak, online multiplayer modovi će biti ekskluzivni za verziju namijenjenu ručnoj konzoli Switch. Zasad nema tačnog datuma izlaska igre na tržište, ali se to očekuje uskoro.

Gamerima će biti na raspolaganju modovi Campaign i Cheat, a vraća se i podrška analognih palica i 16:9 formati pri rezoluciju do 4K. Oni koji već imaju digitalnu kopiju kompilacije igara Rare Replay, igru GoldenEye 007 HD dobit će besplatno.

Na ovu igru se dugo čeka, jer se trebala pojaviti još 2008. godine na Xboxu 360, međutim problemi s licencom i autorskim pravima su predstavljali komplikaciju koja je to spriječila. HD remaster je “procurio” prošle godine zajedno s originalnom single-player kampanjom te lokalnim multiplayerom.

Ove informacije dolaze u vrijeme kada fanovi britanskog agenta Jamesa Bonda slave 60. godišnjicu franšize. Tim povodom se održavaju različiti događaji, a sve će kulminirati James Bod Day-em 5. oktobra.Source link