Grčka televizija emitovala prilog kako “ukrasti” gorivo iz rezervoara automobila

0
15


Cijene goriva, kako u našoj, tako ni u drugim zemljama ne smiruju, a ljudi pokušavaju na razne načine uštedjeti novac. Jedna državna televizija odlučila je “olakšati” gledateljima pogođenim krizom, a način na koji su to uradili privukao je veliku pažnju.

Televizija ERT koja je pod vlasništvom i vodstom grčkog državnog javnog emitera Hellenic Broadcastin Corporation, posavjetovala je svoje gledatelje kako da se nose sa rastom cijena goriva, a način na koji su to učinili bio je sasvim neočekivan.

Naime, u jutarnjem programu detaljno su demonstrirali kako iz rezervoara nekog automobila “isisati” gorivo, ili u prijevodu – ukrasti ga.

Na snimci koja je emitirana ranije ovoga mjeseca, automehaničar pokazuje kako umetnuti cijev u spremnik za gorivo i zatim ga izvući vani.

Reporter Costas Stamou koji je bio s njim, rekao je kako zadatak “nije nešto strašno kompliciran”: “Čak vam ne treba ni posebna cijev i ono za vodu može poslužiti”, govori on.

Nakon što su završili sa ovim dijelom “savjetovanja”, automehaničar je dodatno pokazao i kako odozdo probiti spremnik goriva kako bi došli do njegovog sadržaja.

Prilog je do sada naišao na brojne reakcije na društvenim mrežama gdje su korisnici uglavnom zbijali šale, a jedan od njih našalio se i kako očekuje još “korisnih” savjeta na ovom programu.

“U sutrašnjoj epizodi: Kako doći do dva kilograma feta sira i odrezaka, a da ne budemo primijećeni u supermarketu”, napisao je on.

Ipak, bilo i onih kojima je prilog djelovao neprimjereno, a naročito za emitovanje na državnoj televiziji: “Jeste li pri zdravoj pameti? Davati ljudima savjete o krađi benzina?”, glasi taj komentar.

Kada je riječ o Grčkoj, cijene bezolovnog benzina ovih dana kreću se između 2,37 i 2,50 eura, dok je godišnja stopa inflacije u ovoj zemlji u maju dostigla rekord od 11,3 posto.

Članak preuzet: Izvor