Gvardiol donio iznenađujuću odluku o transferu uprkos interesovanju tri giganta

0
10


Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol (20) potvrdio je da će ostati u Leipzigu i nakon zimskog prijelaznog roka, uprkos interesovanju velikih evropskih klubova.

Brojni mediji su objavili da će Gvardiol definitivno napustiti Leipzig ovog prijelaznog roka, svi su ga već vidjeli u Realu koji je pokazao najveće interesovanje, ali mladi defanzivac će, ako se ne desi veliki preokret, ostati u svom aktuelnom klubu.

“Plan mi je da ostanem ovdje. Mislim da su svi pročitali izjavu Maxa Eberla (novi sportski direktor Leipziga). To mi odgovara”, rekao je pomalo iznenađujuće za Sky Sports.

RB Leipzig je jasno stavio do znanja da se ne namjerava odreći svog defanzivca ove godine, ni ove zime ni ovog ljeta, ali teško je vjerovati da će ga zadržati i nakon ove sezone.

Gvardiol ima ugovor s Leipzigom do ljeta 2027. godine, a tri velika evropska kluba ga već mjesecima pokušavaju dovesti. U igri za njegov potpis osim Reala su i Chelsea te Manchester City, koji će za sjajnog stopera morati izdvojiti najmanje 100 miliona eura.

Nakon sjajnih predstava na Svjetskom prvenstvu, Joško Gvardiol je postao najskuplji defanzivac svijeta prema najnovijim podacima Transfermarkta.

Marokanac Hakimi je do sada bio najskuplji s vrijednošću od 65 miliona eura, a nakon Svjetskog prvenstva cijena mu je povećana na 70 miliona eura. No, Hrvatu je cijena premašila i to, te je ona sa 60 miliona eura porasla na 75 miliona.Source link