Himna BiH prekinuta na ceremoniji u Bukureštu, uslijedila je Lanina simpatična reakcija

0
22


Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) danas je postala prvakinja Evrope u juniorskoj konkurenciji, a tokom ceremonije dodjele medalja najboljim plivačicama dogodila se jedna neobična situacija.

Organizatori su podijelili zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju za tri najbolje mlade plivačice u disciplini 200 metara delfin, a onda je tradicionalno uslijedila himna države iz koje dolazi pobjednica.

Lana je s ponosom slušala melodiju naše himne, kao i njene kolege na tribinama, a onda je ona naprosto prekinuta iz do sada nepoznatog razloga.

Iako nije očekivala ovakav kraj himne, simpatična Lana se nakon prvobitnog iznenađenja pribrala i nasmijala te time još više pobrala simpatije sve veće armije njenih navijača.

Podsjetimo, Lana je na ovom prvenstvu već osvojila dvije medalje. Nakon što je u četvrtak bila srebrna na 100 metara delfin, danas je postala juniorski prvak Evrope na 200 metara delfin.

Priliku za treću medalju imat će već sutra budući da se plasirala u finale i u disciplini 50 metara delfin.Članak preuzet: Izvor