Naslovnica Zabava Imala odnose na PLAŽI, a za 9 mjeseci su iz nje izvadili...

Imala odnose na PLAŽI, a za 9 mjeseci su iz nje izvadili nešto BIZARNO: Nije SAMO beba bila u njoj

0
7


Kad se žena priprema za odlazak na porođaj, postoji nekoliko stvari koje treba da obavi. Torba za bolnicu već je spremna neko vrijeme, a ako žena ima vremena i nije u prevelikim bolovima, vjerovatno će se istuširati. Provjerit će spisak za porodilište, da bi po dolasku, slijedio proces poroda i upoznavanja bebe.

Međutim, nekad ne krene sve po planu, a nekad se i sami ljekari i babice šokiraju kada vide sa čim imaju posla. Naime, neki su zdravstveni radnici posvjedočili su da su pronalazili čudne predmete unutar porodilja koje su spremali za proceduru.

Piroska Kavel, babica u penziji koja je radila u bolnicama širom Ujedinjenog Kraljevstva, u privatnom i javnom sektoru, ispričala je da je izvukla desetine predmeta iz vagine budućih mama prije porođaja.

Iako je rekla da ljudi misle da je njen posao “sjedenje i maženje beba”, to ne može biti dalje od stvarnosti. Nakon nevjerovatne karijere na kraju je napustila posao kako bi osnovala svoju kliniku za brigu o porodiljama u Velikoj Britaniji.

Najčudniji predmeti

Kavelova je za britanski San otkrila jedan od svojih najčudnijih pronalazaka – donji dio bikinija.

– Bio je unutra već neko vrijeme, najmanji donji dio bikinija. Rekla sam majci “Moram ovo da uklonim”, a ona je rekla “Oh, nisam ih vidjela oko devet mjeseci” – ispričala je ona.

Prema riječima majke, dijete je začeto na plaži nakon nekoliko čaša vina, a o ostatku priče nije bila spremna detaljno da govori.

Kavelova je rekla da se predmeti mogu zaglaviti ili omotati unutar grlića maternice, što dovodi do prilično neočekivanih iznenađenja nakon pregleda

– Plastični vrh metle bio je takođe jedno od iznenađenja. Takođe sam otkrila izgubljene tampone, lažne nokte, otpale pirsinge i poklopce za olovke – kazala je medicinska radnica u penziji.

Ona dodaje da je pacijentkinjama posebno neugodno kada im te stvari ubace u plastičnu kesu, kao na aerodromu, pa im vrate kako bi odlučili šta će sa njima da rade.

S obzirom na to da se radi o stranom predmetu, sve što se zaglavi izaziva zabrinutost jer bi moglo da dovede do infekcije.

– Preporučujemo da se prijavi svaki neobičan iscjedak, miris ili nelagoda. Nemojte da vas je sramota, dođite na pregled, sve smo vidjeli – rekla je za kraj Kavelova, piše Objektiv.Članak preuzet