Inspektor Granične policije BiH priznao krivicu za korupciju, osuđen na 8 mjeseci zatvora

0
16


Tužilaštvo BiH saopćilo je danas da je pripadnik Granične policije BiH optužen za primanje nezakonite imovinske koristi zloupotrebom službenog položaja, priznao krivicu za djela koja mu se stavljaju na teret.

Optuženi Samardžić Senad, rođen 1973. godine, zaposlen kao viši inspektor Granične policije BiH, sporazumno je priznao krivicu za koruptivno krivično djelo primanja dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

On je priznao da je za novčani iznos koji je primio kao nezakonitu imovinsku korist, iskorištavajući i zloupotrebljavajući službeni položaj, obećao nezakoniti povrat motornog vozila, koje je bilo oduzeto u okviru službenih radnji Granične policije Velika Kladuša.

U skladu sa sporazumnim priznanjem krivice, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od 8 mjeseci, kao i oduzimanje nezakonite imovinske koristi.

Samardžić je udaljen iz službe u Graničnoj policiji BiH, a nakon provedenog ročišta, Sud BiH je prihvatio sporazumno priznanje krivice.Članak preuzet: Izvor