Iza još snažnijeg hibridnog Ferrarija SF90 Stradale stoji Novitec

0
15


Rezultat rada u njemačkoj tuning kompaniji Novitec je Ferrarijevo hibridno čudovište koje pokreće više od 1.100 konjskih snaga.

Dok u Ferrariju intenzivno pripremaju SF90 Stradale koji se krije iza internog naziva Versione Speciale, a bit će optimiziran za korištenje na stazi, u poznatoj njemačkoj tuning kompaniji Novitec pripremili su svoju kreaciju na temu „plug-in“ hibridnog čudovišta iz Maranella.

U Novitecu se nisu bavili Ferrarijevim elektromotorima, ali su s novim izduvnim sistemom i modifikacijama na elektronskoj upravljačkoj jedinici povećali snagu 4-litarskog V8 motora koji umjesto 780 sada razvija 889 konjskih snaga.

S podrškom tri elektromotora, vozač(ica) sada može računati na 1.109 KS, što je dovoljno da Ferrarijev dvosjed s pogonom preko obje osovine iz mjesta do „stotke“ stigne za 2,4 sekunde, od 0 do 200 km/h za 6,3 sekunde i razvije više od 340 km/h.

Uz više snage stigao je i modificiran ovjes s kojim je nasljednik LaFerrarija bliži tlu za 30 milimetara, a uz nekolicinu karbonskih karoserijskih komponenti Novitec nudi i nekoliko opcija 20 i 21-inčnih aluminijskih felgi. Cijena dorade nije objavljena.Source link