Jednog dana o ovome ću napisati knjigu

0
16


Od ruske invazije na Ukrajinu svjedočili smo brojnim ljudima koji su se dobrovoljno javili kako bi pojačali redove vojske napadnute zemlje. Jedan od onih koji su svoju svakodnevnicu zamjenili ratištem i oružjem u rukama je i poznati ukrajinski model i plesač Nazar Grabar.

Grabar koji je ujedno studirao i glumu u Los Angelesu, rodom je iz ukrajinskog sela Kapulivka, a živi u Buči.

Nakon što su se tamo probili ruski osvajači, ovaj 29-godišnjak više nije mogao podnijeti da mirno stoji i gleda kako stradaju nedužni ljudi i njegovi vršnjaci. Tako je i sam odlučio uzeti oružje u svoje ruke.

Prepričao je jedan od zastrašujući prizora kojima je svjedočio iz prve ruke: “Moj stan zaposjeli su vojnici. Sve je pokradeno. Ali, ono najgore – oko stambenog naselja bila su tijela mladića, otprilike mojih godina, vezanih ruku i ubijeni”, rekao je on.

Na svom Instagramu gdje inače dijeli fotografije sa setova, putovanja ili svakodnevnog života, Nazar je podijelio i par objava otkako se pridružio vojsci.

U jednoj od njih istakao je kako će tek onda, kada se jednom sve završi, moći prepričati šta je sve doživio.

“Još uvijek nije vrijeme da govorim o onome što sam doživio, ali jednom ću napisati knjigu o tome”, poručio je on.

Iako je ranije mislio da se “umjetnici mogu držati van politike”, sada se, tvrdi, njegovo mišljenje promijenilo.

“Kada je riječ o životima ljudi, umjetnici se ne mogu držati dalje od politike. Nekada sam mislio suprotno. No, sada kad Ukrajina umire pod ovom vatrom, to je nemoguće”, zaključio je za tamošnje medije.

Source link