Justin Biber pokazao da mu je jedna strana lica potpuno paralizirana: Ovo je stvarno ozbiljno

0
15


Pjevač Justin Bieber otkrio je da mu je jedna strana lica potpuno paralizirana, nakon što je ranije ove sedmice otkazao svoje nastupe.

U videu koji je objavio na svom Instagramu, ovaj 28-godišnjak je kazao kako je paraliza lica posljedica Ramsay Hunt sindroma.

“Kao što vidite, ovim okom ne mogu trepnuti. Ne mogu se nasmiješiti s ove strane lica… Dakle, s ove strane lica mi je potpuna paraliza”, rekao je.

Pokušao se nasmiješiti, treptati i pomicati lice tijekom snimanja videa, ali bilo je jasno da mu je jedna strana lica ostala paralizirana dok je govorio.

“Dakle, za one koji su frustrirani mojim otkazivanjem sljedećih nastupa, ja ih fizički očito ne mogu odraditi. Ovo je prilično ozbiljno kao što vidite”, dodao je.

Objasnio je i da radi vježbe lica kako bi pokušao vratiti pokrete, ali potrebno je i vrijeme kako bi se oporavio.

“Volio bih da to nije slučaj, ali očito mi tijelo govori da moram usporiti. Nadam se da razumijete, a ja koristim ovo vrijeme samo da se odmorim i opustim i vratim na 100% kako bi radio ono za što sam rođen”, kazao je Justin, a brojni pratitelji uputili su mu podršku i savjetovali ga da odmara.

Inače, Ramsay Huntov sindrom (također poznat i kao Očni zoster) je virusna infekcija genikulatnog gangliona facijalnog živca koja se javlja kada infekcija herpes zosterom zahvati facijalni živac. Ramsay Huntov sindrom je obično povezan sa crvenim osipom i plikovima na području uha ili ušne školjke, a ponekad i na nepcu ili jeziku. Uzrokovan je reaktiviranjem herpes zoster virusa koji je prethodno kod pacijenta uzrokovao male boginje. Osim bolnog osipa herpes zostera, Ramsay Huntov sindrom može da dovede do facijalne paralize i gubitka sluha u uhu koje je pogođeno infekcijom.

Source link