Kahn urnebesnom reakcijom isprovocirao Špance nakon što je Bayern izvukao Barcelonu

0
10


Izvršni direktor minhenskog Bayerna Oliver Kahn isprovocirao je španske medije i navijače Barcelone nakon što je njegov tim ponovo izvukao katalonskog velikana u Ligi prvaka.

Voljom žrijeba u novoj sezoni Lige prvaka imat ćemo okršaje Barcelone, Bayerna i Intera koji su spojeni u istu grupu. To znači da najmanje jedan velikan evropskog nogometa već u grupi okončava nastup u najelitnijem evropskom takmičenju.

Bayern je posljednjih godina razbijao Barcelonu u Ligi prvaka. Nakon 8:2 prije dvije godine, Bayern je i prošle godine razbio Barcelonu i izbacio ih već u grupnoj fazi.

Stoga, reakcija Olivera Kahna dobila je na značaju i isprovocirala je Špance. Naime, izvršni direktor Bayerna je pokušavao zadržati osmijeh, ali mu to nije pošlo za rukom.

“Kahn se ruga Barceloni. Bila je to neočekivana reakcija menadžera koji je sudjelovao u žrijebu gdje je poštovanje zapravo norma”, navodi katalonski listing Sport koji je razočaran potezom legendarnog golmana.

I navijači Barcelone razočarani su reakcijom Kahna i smatraju da pokušava ismijati katalonskog velikana. S druge strane, mediji su odmah kontaktirali slavnog golmana i tražili objašnjenje.

“Ova interpretacija je zaista došla iz ničega. Lewandowski nas je napustio prije nekoliko sedmica i otišao upravo u Barcelonu. Imam veliko poštovanje prema Lewandowskom i Barceloni”, rekao je Kahn za Bild.

Ipak, da postoje tenzije u ovom rivalstvu potvrdio je trener Bayerna Julian Nagelsmann prošlog mjeseca kada je žestoko kritikovao transfer politiku Barcelone i javno prozvao predsjednika Joana Laportu.

Članak preuzet: Izvor