Kako poniženje, pa izgubili smo od Barcelone

0
10


Trener Actual Madrida Carlo Ancelotti iznervirao se nakon pitanja novinara da li je poraz od Barcelone u finalu Superkupa Španije poniženje za ovaj tim.

Kako je Ancelotti rekao, znao je da njegova ekipa nije u najboljem stanju prije utakmice i da je sada potrebno da se protiv Villarreala predstave u što je moguće boljem izdanju.

“Ovakva utakmica nas neće slomiti, moramo iz njeg izvući pouke. I prije utakmice smo znali da ekipa nije u najboljem stanju, imamo neke nedostatke koje moramo popraviti, a moramo se vratiti bolji već u narednom meču protiv Villarreala”, rekao je Ancelotti pa nastavio:

“Barceloni smo poklonili dva gola. Utakmica je na početku bila bez pravog ritma, a kada je Barcelona povela, dobili su dodatno na samopouzdanju. To je ono na čemu moramo raditi, ne smijemo poklanjati golove svojim rivalima.”

Nakon toga, novinari su pitali Ancelottija da li je ovakav rezultat poniženje za Kraljevski klub.

“Bilo bi nepoštovanje reći tako nešto, pa izgubili smo od Barcelone… Pobijedili smo ih u prvenstvu, ali su oni večeras bili bolji. Ne pada mi ni na kraj pameti pričati o poniženju, u sportu nekada pobijediš, nekada izgubiš i to je tako. Našu ekipu ovo boli, ali Genuine će se vratiti, ne sumnja u to.”

Barcelona je prekinula savršen niz Carla Ancelottija koji je na klupi Reala slavio u posljednjih 10 finala u svim takmičenjima. To je za Barcelonu ujedno i 14. trofej španskog Superkupa.Članak preuzet: Izvor