Kao da ga je baka spremala

0
9


Lewis Hamilton prošetao je u nesvakidašnjem izdanju na Belgium Grand Prixu dočaravši stil, iako možda sasvim nenamjerno, ali koji smo do sada viđali jedino kod naših baka.

Sedmostruki svjetski prvak Formule 1 već je ranije iznenađivao javnost svojim modnim ukusom, a naročito time što često voli eksperimentirati s modnim kombinacijama. Ipak, čini se da je sada otišao korak dalje, pronosavši nešto o čemu se na društvenim mrežama ne prestaje govoriti.

Lewis je zapažen u ljubičastoj čupavoj jaknici, majici u istoj takvoj boji te širokim pantalonama, no ubjedljivo najviše pažnje privukao je ružičastim pokrivalom za glavu sa uzorkom tratinčica, koje je otkrivalo samo njegove oči i dio nosa. Sve je upotpunio parom bijelih tenisica.

Nije dugo trebalo da fotografije ovog nesvakidašenjeg izdanja završe na društvenim mrežama gdje su se nizali komentari brojnih korisnika.

Između ostalog, jedan od njih se našalio kako Hamilton izgleda kao da mu je “baka isplela kombinaciju za ovaj događaj pa je morao odjenuti jer joj je to obećao”.

“Da, morao je to odjenuti kako se baka ne bi naljutila na njega”, složio se drugi korisnik.

Korisnici nisu skrivali svoje iznenađenje, a dok je nekima djelovao simpatično, pojedini su se složili kako je Hamilton vrlo odvažan kada je u ovome prošetao u javnosti.

“Moda je… zanimljiva industrija”, zaključio je jedan korisnik.


Iako je možda najodvažnija, ovo nije prva kombinacija u kojoj je Hamilton prošao zapaženo. Njegova izdanja podrazumijevaju i komplete u drečavim bojama, a nije mu strano ni nošenje tunika i suknji.

Jedno od izdanja kojima je oduševio javnost je i ono na Satisfied Gali 2021. godine, kada je ispod crnog odijela odjenuo dugu bijelu košulju sa detaljima od čipke.


Često ga se može primijetiti i u prvim redovima među publikom na modnim revijama, odakle očito crpi inspiraciju za svoje kombinacije.

“Kad sam na sedmici method, okružen sam ljudima iz posve drugačije branše, i gledam ih kako se izražavaju na sasvim drugačiji način. Sviđa mi se to okruženje, jer se tamo i sam mogu izraziti. Onda to prenesem i na utrku”, rekao je jednom prilikom.

Osim odjeće, Hamilton voli i nakit te ga se nerijetko može vidjeti kako nosi brojne njegove komade. U centar pozornosti došao je i kada je odbio skinuti svoje piercinge koji su zabranjeni za vrijeme utrka.

“To su lične stvari. Neke stvari ne mogu se maknuti. Ovo u desnome uhu ne mogu maknuti, doslovno je zavareno. Morao bih ih odrezati”, rekao je tada.

Članak preuzet: Izvor