Kćerka Billa Gatesa pojavila se s ocem na crvenom tepihu i iznenadila sve svojim izgledom

0
17


Kćerka Billa Gatesa pridružila se ocu na crvenom tepihu tijekom svečanosti Time 100 koja je održana u New Yorku.

Devetnaestogodišnja Phoebe oduševila je modernim, mladenačkim izdanjem dok je s ocem veselo pozirala okupljenim fotografima.

Phoebe je odjenula metalik, usku haljinu koja je istaknula njenu figuru.

Iako je kćerka jednog od najbogatijih i najutjecajnijih ljudi na svijetu, Phoebe nije pretjerano aktivna na društvenim mrežama. Na Instagramu je prati nešto više od 100 hiljada ljudi, a do sada je s javnosti podijelila samo 26 objava.

Inače, Bill Gates ima troje djece, kćerku Jennifer, sina Roryja i najmlađu Phoebe.

U jednom intervjuu prije par godina, milijarder je otkrio kako ne planira svoje bogatstvo ostaviti djeci.

“Moja djeca su jako ponosna na činjenicu da od našeg bogatstva neće naslijediti gotovo ništa”, rekao je Gates i otkrio da će u narednih nekoliko godina sav kapital kojeg je stekao biti doniran njegovoj humanitarnoj organizaciji koja ima u cilju iskorijeniti siromaštvo i bolest u svijetu.

“Moja djeca će steći obrazovanje i morat će sami sebi izgraditi karijere i životni put. Toliko novca bi im uništilo živote. U nasljedstvo će dobiti minimalan dio, čisto da ne postanu siromašni, a za sve ostalo trebaju se izboriti sami”, rekao je Gates koji je zajedno sa bivšom suprugom Melindom u humanitarne svrhe do sada dao više od 30 milijardi dolara.

IČlanak preuzet OVDJE