Lalatović predstavljen u Borcu, predsjednik se zahvalio Dodiku što ga je doveo

0
18


Srbijanski stručnjak Nenad Lalatović predstavljen je zvanično kao novi trener banjalučkog Borca, a u startu je poručio da je u Banja Luku došao po trofeje.

“Veliko hvala ljudima u klubu na povjerenju. Dogovorili smo se za pet minuta jer je i moja želja bila da dođem i da se okušam u ovoj ligi. Iste uslove kakve sam imao u Srbiji imam i ovdje, nisam dizao cijenu. Želja mi je bila da radim u Banjaluci u RS-u. Imam energiju ali i znanje, volim ovaj posao, a što sam shvatio da je ovo kvalitetna liga u kojoj može svako svakog da pobijedi, a ne kao u Srbiji da Zvezda i Partizan uzmu po 100 bodova. Ne zanima me nacionalnost, sve ljude poštujem i cijenim i tako će biti i u budućnosti. Došao sam da sa mojim Borcem pokušam da osvojim bar jedan od dva trofeja”, rekao je Lalatović,

Dobrodošlicu novom treneru poželjeli su prvi čovjek kluba Stojan Malbašić, kao i potpredsjednik Bogoljub Zeljković.

“Drago nam je da nam se želja ispunila, Nenad Lalatović je bio naša velika želja još prije dvije godine. Moram da se zahvalim i Vladi RS-a i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji su nam omogućili sredstva da imamo trenera koji je vodio velike klubove. Naša želja je da dobre rezultate i igre u tim klubovima ponovi i u Borcu. Nama je potrebna ta energija i nadam se da ćemo ostvariti ciljeve”, optimista je Malbašić.

Pola sata nakon zvaničnog predstavljanja, Nenad Lalatović je izvršio prozivku igrača. Novom treneru Borca javio se 21. igrač. Bojan Pavlović, Strahinja Bošnjak, Aleksandar Vojnović, Aleksandar Subić, Amar Begić, Dejan Meleg, Jovo Lukić, Obren Cvijanović, Donald Mols, Dino Ćorić, Filip Račić, David Čavić, Savo Sušić, Ivan Grgić, Marko Kujundžić, Đorđe Milojević, Nikola Lakić, Nikola Andrić, Marko Brkić, David Vuković i Luka Kulenović. Benjamin Tatar dolazi sutra u Banjaluku, dok reprezentativne obaveze imaju: Nikola Ćetković, Luka Damjanović, Srđan Janjetović, Enver Kulašin, Dejan Popara.

Ekipa je odmah odradila i prvi, laganiji trening, a već od sutra igrači će imati po dva treninga. Iduće sedmice Borčeva ekspedicija seli se na pripreme u Sloveniju, tačnije mjesto Zreče.

Debi na klupi Borca Nenad Lalatović će imati protiv Vojvodine 20. juna u prvoj prijateljskoj utakmici u Sloveniji, a zatim slijede okršaji sa Celjem, Goricom i najvjerovatnije Rijekom.

Lalatović je tokom karijere vodio brojne srbijanske klubove među kojima i Crvenu zvezdu i Vojvodinu. Bio je selektor U-21 i U-20 reprezentacija Srbije, a radio je i u Radničkom iz Niša, Čukaričkom, Borcu iz Čačka, Voždovcu, Proleteru i Sremu.

Jedini inostrani angažman imao je u Saudijskoj Arabiji gdje je na svega osam utakmica vodio Al-Batin. Ta neslavna epizoda trajala je od jula do oktobra prošle godine.

Source link