Legendarni Edin Ćurić novi direktor Željine omladinske škole: Velika čast i odgovornost

0
16


Legendarni nogometaš Željezničara iz 80-tih godina Edin Ćurić imenovan je za novog direktora omladinske škole kluba s Grbavice.

Imenovanje Ćurića potvrđeno je danas nakon što su Plavi sazvali vanrednu konferenciju za medije.

“Ponosan sam što sam dio novog projekta i što ću biti direktor omladinske škole. U Želji sam proveo najljepše dane kao igrač. Velika je čast, ali i odgovornost raditi u Želji. Potrebno je kreirati dobru i zdravu atmosferu”, rekao je Ćurić.

Detalj s današnje vanredne konferencije za medije (Foto: I. L./Klix.ba)
Detalj s današnje vanredne konferencije za medije (Foto: I. L./Klix.ba)

“Upoznat sam sa zbivanjima u našem nogometu, pratim naše prvenstvo. Vani imamo sve te kanale i možemo da pratimo sve utakmice i zbivanja. Znam da je klub u teškoj situaciji sada, ali isto tako nakon razgovora s čelnicima kluba sam došao do saznanja da se pravi ozbiljan projekt, dugogodišnji i da ćemo da radimo na duže staze. To je izazov za mene da prihvatim ovu ponudu”, poručio je Ćurić.

Podsjetimo, Ćurić je odigrao gotovo 400 utakmica za Željezničar od 1980. do 1989. godine, a potom je nastupao za Las Palmas i Portimonense. Bio je član čuvene ekipe Plavih koja je stigla do polufinala Kupa UEFA.

Radio je kao trener s mlađim kategorijama u Nizozemskoj te kao trener nekoliko niželigaša u ovoj državi.Članak preuzet: Izvor