M Plus donirao 20 računara SOS Dječijem selu Sarajevo

0
13


Predstavnici kompanije M Plus BH d.o.o. Sarajevo, koja posluje u sastavu M Plus grupacije – Evropskog lidera u pružanju BPTO usluga za outsourcing poslovnih i tehnoloških procesa, uručili su vrijednu informatičku opremu SOS Dječijem selu Sarajevo.

U skladu s početkom nove školske godine, doniranjem 20 računara cilj je djeci i mladima pružiti bolje uslove školovanja te omogućiti lakši pristup korisnim znanjima i iskustvima.

“Kao društveno odgovorna kompanija, uvijek smo spremni na saradnju i pomoć organizacijama koje su posvećene dobrobiti djece i mladih. Ulaganje u djecu, ulaganje je u budućnost te posebno u ovim kriznim, izazovnim vremenima, želimo dati svoj doprinos u ostvarivanju boljih uslova školovanja te podršku u osiguravanju pristupa kvalitetnom obrazovanju djece i mladih bez roditeljskog staranja”, izjavio je Damir Kučinar, izvršni direktor M Plus BH d.o.o.

Mesić Una, Damir Kučinar, Admir Fatić
Mesić Una, Damir Kučinar, Admir Fatić

Zahvaljujući predanom radu kojeg podržavaju brojne kompanije u BIH, pa tako i M Plus, organizacija SOS Dječija sela djeluje u Bosni i Hercegovini već 28 godina, pružajući stotinama djece toplo porodično okruženje, ljubav, osjećaj pripadnosti, edukaciju, odnosno priliku za bolju budućnost. Predstavnici M Plusa i SOS Dječijeg sela Sarajevo naglasili su da je ovaj događaj tek početak dugoročne saradnje, te su u pripremi nove brojne aktivnosti.

Informatička oprema M PLus
Informatička oprema M PLus

Zahvalivši na donaciji u ime organizacije, Admir Fatić, lider porodičnog oblika brige Programa SOS Dječije selo Sarajevo naglasio je značaj podrške M Plus BH d.o.o. za razvoj kapaciteta djece i mladih ljudi.

“Nastojimo osigurati sretno i bezbrižno djetinjstvo, ali nam je beskrajno važno djeci omogućiti adekvatan obrazovni proces, kao i formalne i neformalne edukacije kako bi jednog dana bili uspješni u svojoj samostalnosti. Poznavanje rada na računaru i jednog stranog jezika je danas neminovno, a zahvaljujući i dragim prijateljima iz M Plus BH d.o.o. djeca imaju priliku koristiti savremene računare”.

Informatička oprema M PLus
Informatička oprema M PLus

U SOS Dječijim selima u BiH u direktnoj brizi danas odrasta 208 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica podržava se 1.493 djece, mladih i roditelja.

SOS roditelji i cijeli stručni tim profesionalaca brinu o djeci i mladima i kada napune 18 godina, sve do njihovog potpunog osamostaljenja, a biološka braća i sestre uvijek odrastaju u istoj porodici u kojoj se njeguju istinske porodične vrijednosti i grade dugoročne porodične veze.Source link