Miloš Stanišić, sin vlasnika popularnog etno sela u Bijeljini, napustio DNS

0
16


Rukovodstvo DNS-a je danas obaviješteno o tome da predsjednik Gradskog odbora ove stranke u Bijeljini Miloš Stanišić napušta sve funkcije, stranku i prepušta im mandat.

Kao razlog naveo je da u DNS-u već neko vrijeme sabotiraju njegov rad te da ga je upravo to ponukalo da pažljivo razmisli o neopozivoj ostavci.

U pismu predsjedniku Nenadu Nešiću, članovima Predsjedništva stranke i Glavnog odbora, Stanišić je napisao da podnosi ostavku na sve funkcije u DNS-u i istupa iz članstva partije te da mandat koji je osvojio ostavlja na raspolaganje stranci.

Kako je odluku objavio u medijima u isto vrijeme kada je o ostavci obavijestio rukovodstvo stranke, iz DNS-a navode da je “propuštena je prilika da se o njegovim motivima razgovara na organima stranke”.

“Predsjedništvo DNS-a sa svojim funkcionerima ne komunicira preko medija. Milošu Stanišiću želimo svu sreću u profesionalnoj karijeri i nastavku političke karijere, ako se na to odluči”, navedeno je u saopćenju.

Stanišić je inače sin vlasnika poznatog Etno sela “Stanišić” iz Bijeljine, koji porodično vode vrlo uspješan biznis, a on ima svega 28 godina. Mediji su ga, kada se pojavio na političkoj sceni, zbog manekenskog izgleda i aktivnosti na društvenim mrežama, proglasili najzgodnijim političarom u regionu.Članak preuzet: Izvor