Mostar uvodi turističku karticu s QR kodom kojom će gosti plaćati usluge

0
8


Gradsko vijeće Grada Mostara donijelo je Odluku o uvođenju Mostar PASS – turističke kartice kojoj je cilj povećati posjećenost kulturnih sadržaja i znamenitosti, te gostima ponuditi dodatni alat za pregled odredišta kako bi imali ispunjen i kvalitetan boravak u gradu.

Kartica nudi turističke potencijale na jednom mjestu, kupovinu proizvoda u trgovinama i obrtničkim radnjama, konzumaciju hrane i pića u mostarskim ugostiteljskim objektima, noćenje u hotelima, motelima i drugim smještajnim objektima, posjetu muzejima, sakralnim objektima, galerijama, radionicama i drugim atrakcijama, te kulturnim događajima i sličnim manifestacijama.

Mostar PASS kartica bit će kreirana na online platformi prema kojoj će korisnik nakon kupovine dobiti svoju potvrdu u formi QR koda koji će biti moguće očitati na ulazima u objekte koji se nalazi u turističkoj ponudi.

Gradsko vijeće Grada Mostara donijet će Odluku o cijenama kartica najkasnije u roku od tri mjeseca prije početka njene primjene, a prihodi ostvareni od prodaje PASS kartice idu u budžet Grada Mostara.

Promoviranje Mostar PASS kartice bit će uneseno u marketinški plan Grada, kao i putem marketinških organizacija, turističkih agencija, Turističke zajednice Grada Mostara, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Federacije Bosne i Hercegovine.Source link