Nadal trenirao sa zaraženim Berrettinijem, šta kažu pravila

0
18


Potpuni haos zavladao je na Wimbledonu nakon izbijanja koronavirusa. Nastup su već otkazali Marin Čilić i Matteo Berrettini, a iznenande probleme mogli bi imati Novak Đoković i Rafael Nadal koji su trenirali s pomenutom dvojicom tenisera.

Čilić je trenirao sa Novakom prošlog četvrtka i na taj način ga je ugrozio, zbog čega su pojedini mediji počeli pisati da bi srbijanski teniser mogao da se povuče s turnira ukoliko se testira i bude pozitivan.

Danas je zbog korone otpao i italijanski teniser Matteo Berrettini, koji je također trenirao s Nadalom prije nekoliko dana.

Dopo le positività di Berrettini e Cilic si teme anche per i primi due del seeding che si erano allenati con loro 🎾🏆Il…

Posted by La Gazzetta dello Sport on Tuesday, June 28, 2022


Ipak, pravila u Velikoj Britaniji kažu da u izolaciju ide samo onaj ko je bio u stalnom kontaktu sa zaraženom osobom, odnosno praktično samo članovi porodice.

Nakon strogih protokola 2021, na Wimbledonu više nema “balona” i igrači ne moraju prolaziti testove da bi izašli na teren, a s pravilima od prošle godine već bi bili izbačeni.

Sa te strane za Đokovića i Nadala nema problema za sada, jer nemaju simptoma, a niko od njih nije tražio da se testiraju.

Španac će već danas igrati protiv Argentinaca Francisca Cerundula, dok će Đoković sutra igrati protiv Thanasisa Kokkinakisa iz Australije.

Source link