Najelegantije rješenje bila bi intervencija Schmidta

0
10


Sutra se u Domu naroda Federacije BiH bira predsjedavajući i zamjenika Parlamenta Federacije BiH, s tim da je kao posljednja tačka dnevnog reda izbor delegata u Dom naroda BiH

Vibor Handžić, zastupnik u Skupštini KS i Domu naroda FBiH, smatra da se posljednja tačka dnevnog reda, prema njegovoj procjeni, neće dogoditi, a to je izbor delegata u Dom naroda BiH.

“Ono što je prethodnih mjeseci o broju u Klubu Bošnjačkog naroda se dešavalo i o čemu se govorilo, neće biti predmet sutrašnje konstituirajuće sjednice. Dnevnim redom nije planiran izbor ni predsjednika niti potpredsjednika Federacije BiH, tako da ćemo o tome znati nešto više kad se približi sjednica sa tim dnevnim redom”, dodao je gostujući na TVSA.

O izbornom zakonu i rješenjima visokog predstavnika u BiH, Handžić je naglasio da bi intervencija Christiana Schmidta “u ovom trenutku bila najelegantno rješenje.”

“Ono što se činilo kao rješenje za deblokade u radu Federacije, čini se da su dodatno zakomplicirale uspostavu vlasti. Po meni bi bilo najelegantnije rješenje da visoki predstavnik nekako novim odredbama taj proces otkoči, ne samo za ovaj slučaj, nego i za sve buduće slučajeve”, poručio je Handžić.Članak preuzet: Izvor