Naomi Campbell uznemirena nakon incidenta na aerodromu, izdvojili je u stranu zbog boje kože

0
17


Slavna i nekad najplaćenija manekenka na svijetu Naomi Campbell doživjela je neugodnost na aerodromu u Bugarskoj gdje ju je osoblje izdvojilo u stranu, kako ona tvrdi, na rasnoj osnovi.

Campbell se u Sofiju zaputila poslom, a tamo se trebala zadržati tri dana, međutim, 19. maja, nakon što je sletjela na aerodrom zaustavilo ju je osoblje tražeći da je sa strane posebno “pregledaju”.

Izvori za Daily Mail prenose kako je 52-godišnja Naomi bila jako uznemirena te da ona smatra kako je riječ o rasnoj diskriminaciji.

Također, kako su istakli, još uvijek nije sasvim jasno ni je li osoblje koje je za manekenku imalo poseban “zahtjev” bilo zaposleno u zračnoj luci ili je čak radilo za privatnu firmu.

Njen prijatelj rekao je: “Naomi je bila jako uzrujana. Cijeli incident je na nju užasno djelovao. Otputovala je na uzbudljivo snimanje kojem se jako radovala, ali sve je splasnulo nakon ove neugodnosti”.

Inače, ovo nije prvi put da se neugodna iskustva sa aerodroma vežu uz Naomi, a jedno takvo desilo joj se i na Heathrowu u Engleskoj.

Tada su Campbell, nakon svađe sa policijom koja je eskalirala, ispratili sa lisicama na rukama, a razlog je navodno bio taj što joj je član osoblja rekao kako njezina torba nije mogla u avion jer je bila suviše teška.Source link