Napušteni Audi Quattro je nakon 30 godina provedenih u garaži idealan kandidat za restauraciju

0
20


Automobili koji se “pronađu” u skladištima uvijek privlače pažnju, a šta tek reći za Audi Quattro Turbo iz 1982. godine, koji zapušten već dugo. Trenutno se prodaje na aukciji i traži novog vlasnika, ali i spas kako bi se ponovo našao na cesti.

Audi je proveo gotovo 30 godina u garaži u Škotskoj, a iako ga je zahvatila korozija, automobil se nalazi u stanju iz kojeg se može vratiti u život. Prije nego je parkiran u garažu na “dugi počinak”, automobil je prešao 93.476 kilometara.

Iako je proizveden 1982. godine, Audi Quattro i dalje ima originalne i opcione Fuchs felge, a tu je i aftermarket body kit. Unutrašnjost nije u lošem stanju iako ima znakova korištenja i zuba vremena, međutim, s obzirom na činjenicu da automobil godinama nije bio na suncu, armaturna ploča i sjedišta su u dobrom stanju. Nažalost, originalni radio nedostaje.

Ispod haube se nalazi legendarni 2,2-litarski petocilindrični motor s turbopunjačem koji je manje – više kompletan, ali automobil nije u voznom stanju. Otkako se pojavio u emisiji Late Brake Show, neke komponente koje su nedostajale su pronađene.

Audi Quattro Turbo je savršen kandidat za restauraciju, a nakon što dobije pažnju koju zaslužuje, naći će se na cesti.IČlanak preuzet OVDJE