Nastupila ogrnuta zastavom duginih boja

0
15


Britanska pjevačica Adele nastupila je jučer u Londonu gdje je održana povorka ponosa na kojoj je zabilježeno preko milion ljudi, a tom prilikom odala je počast ovoj zajednici ogrnuvši se zastavom duginih boja.

Adele je na pozornicu British Summer months Time Festivala u Hyde Parku izašla u crnoj svjetlucavoj haljini, počastivši publiku nizom svojih hitova poput “Skyfall”, “Effortless On Me” i “A person Like You”.

Najviše pažnje privukla je kada je izrazila svoju podršku povodom 50. godišnjice prve povorke ponosa u Londonu, a tom prilikom otpjevala je pjesmu “When We Ended up Youthful” ogrnuta upečatljivom zastavom duginih boja.

Još je od ranije poznato kako Adele podržava LGBT zajednicu. Prethodno je besplatno nastupala na Prideu 2011., a tokom svog emotivnog govora na Floridi 2016. godine opisala ih je kao “svoje srodne duše”.

Također, poznato je kako jedan od njenih najvećih hitova “Established Hearth to the Rain” zovu “himnom za homoseksualce”.

“Location prikazuje muškarca koji se bori sa svojom seksualnošću, dok se djevojka koja je zaljubljena u njega suočava s tim da se pred njenim očima ruši sve u što je bila uvjerena”, objasnio je reditelj spota.

Pjevačicin nastup u Londonu trajao je gotovo dva sata, a on je ujedno bio njen veliki povratak te prvi veliki nastup u Velikoj Britaniji od 2017. godine. Ranije ove godine, otkazala je veliku koncertu turneju što su joj njeni obožavatelji zamjerili budući da su potrošili stotine dolara na kupovinu ulaznica.

Članak preuzet: Izvor