Nekadašnji kralj noćnog života planira sebi okončati život: Godinama sam poput biljke

0
17


Mark Fleischman, nekadašnji kralj noćnog života i bivši vlasnik noćnog kluba “Studio 54” u New Yorku, podijelio je šokantno priznanje otkrivši da planira okončati svoj život nakon što ga je misteriozna bolest “pretvorila u biljku”.

Fleischman koji ima 82 godine, otkrio je za strane medije kako je potrošio 15.000 dolara na jednosmjerni let za Zürich, gdje planira otići u organizaciju Dignitas koja potpomaže onima koji pate od teških bolesti u okončavanju njihovog života.

Na ovaj potez, Fleischman se odlučio nakon što se od 2016. godine bori sa bolešću koju njegovi liječnici nisu uspjeli dijagnosticirati, a koja ga je prikovala za krevet.

“Ne mogu hodati, moj govor je sje*an i ne mogu učiniti ništa za sebe. Žena mi pomaže da legnem u krevet, a ja se nisam u stanju sam ni obući. Ovo mi je najlakši izlaz”, rekao je Fleischman.

Mark koji je zapamćen po svom druženju sa Rolling Stonesima, Robinom Williamsom, Rickom Jamesom i Johnom Belushijem,. Vodio je “Studio 54” kada je bio jedan od najvećih klubova na svijetu. Mjesto koje je okupljalo zvijezde A-liste, ujedno je bilo leglo alkohola, droge i seksa, popraćeno brojnim skandalima.

Njegov bivši vlasnik, očuh je i dvoje djece koje njegova supruga Mimi ima iz prijašnje veze, a svoju bolest otkrio je prije 8 godina u svom domu u Kaliforniji kada je osjetio da mu lijeva noga “zaostaje” za drugom.

Kako je istakao, posljednje dvije godine razmišlja o ovom potezu, a ova opcija učinila mu se najprihvatljivijom.

“Bit će užasno. Mark je moj saputnik i predani smo jedno drugom. Dakle, to će biti kraj i jednog dijela mene. Međutim, on mi nije ostavio izbor. Moram poštovati njegovu odluku”, rekla je njegova supruga Mimi.

Istakla je kako je njen suprug u “goroj situaciji nego da je paraliziran”: “Liječnici su prvotno mislili da ima neki oblik Parkinsonove bolesti. Ali ispostavilo da nije tako. Niko ne zna šta mu je”, rekla je.

Mimi je uspjela uspostaviti kontakt sa Dignitasom, a oni su sa njenim suprugom obavili niz razgovora i psiholoških testova kako bi ustanovili da je “siguran u svoju odluku”.

Fleischmanov odlazak za Zürich zakazan je za 8. juli, pet dana prije njegove “planirane smrti”, a dane u međuvremenu iskoristiti će da uživa sa svojom suprugom.Source link