Naslovnica Crna hronika Nesreću u kojoj je stradala porodica iz Mostara su izazvali tajkun i...

Nesreću u kojoj je stradala porodica iz Mostara su izazvali tajkun i sin drugog tajkuna

0
13


Tešku saobraćajnu nesreću kod Mostara u kojoj su poginuli Boris (35) i Marijana (34) Krstić te njihov 9-godišnji sin, a teško je stradala i bori se za život njihova 3-godišnja kći, prema dosad objavljenim informacijama izazvalo je utrkivanje dvojice pijanih vozača koji su upravljali BMW-om i Mercedesom.

Jedan od njih, vozač BMW-a X5 Mate Primorac, također je poginuo u nesreći.

Kako je pisao Avaz.ba, sumnja se kako je samu nesreću izazvao upravo Primorac, koji je nepropisno pretjecao na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat, uslijed čega je udario u Mercedes za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L.Š. (22) i na kraju svom silinom u Renault Scenic, u kojem je bila porodica Krstić, a kretao se iz suprotnog smjera.

Prema pisanju Avaza, Primorac i Doko zajedno su bili na krštenju u jednom mostarskom restoranu, iz kojeg su se zaputili prema Čitluku i Međugorju, gdje žive. Dodaju kako se špekulira da je Primorac krenuo pretjecati Doku, no da on to nije dopustio te je uslijedila utrka.

Teške tjelesne ozljede, osim trogodišnje kćeri stradale porodice, zadobile su još tri osobe.

Hercegovina.info objavio je kako je Doki izmjereno 2.5 promila alkohola u krvi.

Primorac i Doko navodno su se vraćali s krštenja na kojem su zajedno bili, a porodica Krstić se vraćala s izleta.

Nesreću skrivio lokalni tajkun u BMW-u X5

Primorac je bio lokalni tajkun iz Čitluka. Bavio se ugostiteljstvom i ugradnjom rashladnih komora.

Ime Mate Primorca na poslovnim se stranicama spominje i uz pizzeriju u Čitluku te se navodi da je Primorac vlasnik. Na web stranici pizzerije inače stoji da je stranica uklonjena zbog nepodmirenih dugovanja, prenosi Index.

Objavljeno je i da je bio vlasnik pansiona. Imao je suprugu i sina.

Objavljena je i posmrtnica Mate Primorca Grgića na kojoj se navodi da će sprovod biti sutra u Čitluku.

Skupa s Primorcem nesreću je izazvao sin jednog od hercegovačkih tajkuna, imao je 2.5 promila alkohola

Mile Doko koji je u nesreći s 2.5 promila bio za upravljačem Mercedesa AMG C63 i koji se nalazi u mostarskoj bolnici sin je jednog od hercegovačkih tajkuna.

Prema poslovnim stranicama, Ivan Doko vlasnik je i direktor firme Andrea & Giovanni d.o.o. iz Čitluka koja se bavi trgovinom na veliko. Firma je lani imala preko 35 miliona maraka prihoda, a slične je prihode imala i 2020. i 2019. Ivan Doko također je vlasnik novoosnovane firme I.M.T. DOKO & Co.

Na društvenim mrežama nakon nesreće pojavio se niz objava u kojima se iznose informacije da je Doko od ranije poznat po brzoj vožnji.

Izvor