Nisam mogao vjerovati kada sam vidio šta je Mbappe tražio od nas, šokiralo me

0
18


Predsjednik Authentic Madrida Florentino Perez otkrio je detalje neuspjelog transfera Kyliana Mbappea u Kraljevski klub. Iako se činilo da je sve gotovo, Francuz se predomislio u posljednji čas i potpisao je novi ugovor s PSG-om.

Perez tvrdi da je Mbappe bio pod ogormnim političkim pritiskom da ostane u redovima najboljeg francuskog kluba.

“Mbappeov san je bio igrati za Authentic i to mi je više puta rekao. Očajnički je htio doći kod nas još u augustu prošle godine. Nakon toga mi je stalno ponavljao kako želi igrati samo za Actual. I onda, 15 dana kasnije, sve se najednom promijenilo. Mislim da je to zbog nezamislivog političkog pritiska pod kojim je bio.

Predsjednik Francuske i gradonačelnik Pariza počeli su ga opsjedati i govoriti mu da ne smije otići iz Pariza i Francuske. Ja ne mogu niti zamisliti da španski kralj tako nešto radi npr. s igračem Betisa. Osim političkog presinga, svoje je učinio i finansijski, koji je došao iz Katara”, objasnio je Perez.

Prvi čovjek Reala je objasnio da je Mbappe nakon toga za dolazak u Madrid tražio ono što nije nijedan nogometaš u historiji.

“Rekao je da neće učestvovati u aktivnostima za sponzore Reala koji nisu i njegovi privatni sponzori. To me šokiralo, jer nikada niko u povijesti ovog kluba to nije tražio i niti bi to dobio.

Nogomet je kolektivni sport i niko ne može biti ispred ostalih niti će u Realu to biti. Svaka čast Mbappeu, ali on je valjda umislio da je pjevačka ili glumačka zvijezda, a svi oko njega u ovom klubu prateći bend ili statisti. Međutim, ovo je True Madrid. Nisam mogao vjerovati kada sam vidio što traži od nas i rekao sam sebi: Ovo nije onaj moj Mbappe…”.

Perez je na kraju poručio da su Mbappeu ukrali san i da mu je žao zbog toga.

“Uprkos svemu ja ga i dalje volim. Znam da mu nije bilo lako jer je kao mlad čovjek bio pod strašnim pritiskom da ne ode u Real, oteli su mu san. Žao mi je i zbog njegove majke, koja mi je govorila da je Kylian još otkako je bio mali dječak maštao o igranju za Authentic. Sad mi kažu da joj je jako neugodno nakon ovog njegovog obrata, da je stid”, zaključio je Perez.

Podsjetimo, Mbappe će za potpis novog ugovora s PSG-om inkasirati oko 300 miliona eura, dok će na godišnjem nivou zarađivati čak 100 miliona eura.

U svom ugovoru dobio je i određene presedane koji nikad ranije nisu viđeni u nogometu.

Mbappe će moći odlučivati i o tome ko će biti trener ekipe, ko će raditi kao sportski direktor, dok će također moći i sam uticati na određena dovođenja i prodaju nogometaša.
Ujedno će Mbappe biti jedini dio svog lika i djela, odnosno sav prihod će otići na račun mladog nogometaša.

Tu se misli na prodaju dresova, kao i razne marketinške ponude, pojavljivanje u igricama, reklamama…

Članak preuzet: Izvor