Nismo dio turnira, osuđujemo ispade

0
9


Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo se ogradilo od incidenata na Ilidži koji su se desili na međunarodnom nogomentom turniru za djecu koji se ovih dana održava u jednom hotelu na Ilidži.

“Koristimo ovu priliku da informišemo javnost kako članovi Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo nisu dio organizacije Međunarodnog turnira koji se ovih dana održava na Ilidži a prate ga veliki problemi.

Na ovaj način želimo i da se ogradimo te osudimo sve međunacionalne ispade koji se dešavaju u toku samog turnira.

Naše Udruženje kao i uvijek se drži osnovnih IFAB načela a glase: Fudbal mora ostati atraktivan i prijatan za sve igrače, službene osobe i trenere kao i za publiku, fanove neovisno od uzrasta, spola, rase, religije, kulture, etničke pripadnosti, seksualne orijentacije i invaliditeta. Fokus je na pravičnosti, integritetu, respektu, sigurnosti te ugodnosti svih učesnika i gledatelja!”, saopćili su iz Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, sinoć je u hotelu na Ilidži napadnuta grupa iz Beograda u kojoj su bili roditelji djece koja igraju za FK Zvezdara, a policija je uhapsila ukupno deset osoba.



Članak preuzet: Izvor