Njemački Sky Sports otkrio pet razloga zbog kojih je Bayern odbio transfer Ronalda

0
18


Čelnici Bayerna odbili su transfer Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda, a kako javlja njemački Sky Sports, takvu odluku donijeli su zbog pet razloga.

Prvobitno, Ronaldo na godišnjem nivou u Manchester Unitedu zarađuje 30 miliona eura, a s takvim primanjima srušio bi Bayernovu strukturu plata ili kako Nijemci to vole nazvati, “higijenu plata u ekipi”, što je ujedno i drugi razlog.

Dalje se navodi kako su čelnici ovog njemačkog kluba procijenili da je sa 37 godina previše star i da prostor trebaju dobiti neki drugi mladi igrači, a četvrti razlog je da Bayern insistira na igračima koji mogu igrati visok presing i žele stalno trčati.

Analiza Sky Sportsa (Foto: Twitter)
Analiza Sky Sportsa (Foto: Twitter)

Jasno, Ronaldo nije takav tip igrača i ne uklapa se u planove trenera i kluba, a posljednji razlog zbog kojeg ga ne žele dovesti u svoje redove, prema tvrdnjama Sky Sportsa, jeste činjenica da Bayern ne želi superzvijezdu koja se postavlja iznad kluba. Uz to je i tri godine stariji od trenera Nagelsmanna.

U prošloj sezoni Ronaldo je odigrao ukupno 39 mečeva za Manchester United, a postigao je 24 pogotka te dodao tri asistencije.Source link