Naslovnica Sport Nogometni savez BiH demantuje FK Velež – Haber.ba

Nogometni savez BiH demantuje FK Velež – Haber.ba

0
4


Nakon što su iz FK Velež objavili informaciju da je Suda za sportsku arbitražu (CAS) u potpunosti ukinuo suspenziju Šemsudina Hasića na obavljanje pozicije predsjednika mostarskog kluba, odnosno bilo koje druge funkcije vezane za fudbal u našoj državi koju je izrekao Nogometni savez BiH, iz kuće bh. fudbala demant.

– CAS odbio žalbu FK Velež, tvrde iz NSBiH.

Navodno, danas je u NSBiH dostavljena odluka Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS) iz Lozane po žalbama FK Velež Mostar i Šemsudina Hasića na odluke Apelacione komisije NS BiH.

– Rješavajući predmet, a u okviru svojih nadležnosti, Međunarodni arbitražni sud za sport u Lozani je donio odluku kojom se žalba FK Velež Mostar odbacuje u cijelosti. Šemsudin Hasić se kao odgovorna osoba u klubu proglašava krivim zbog kršenja člana 59. stav 1. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, te se obavezuje platiti novčanu kaznu u iznosu od 2.000 KM. Troškove arbitražnog postupka po žalbi na odluku Apelacione komisije NSBiH u cijelosti snosi FK Velež Mostar. Klub je dužan uplatiti novčani iznos od 2.500 švajcarskih franaka na račun NSBiH. Međunarodni arbitražni sud za sport je u cijelosti odbacio zahtjeve Šemsudina Hasića i FK „Velež“ Mostar za finansijsku odštetu, saopćeno je iz NSBiH.


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja –

Više o Uslovima korištenja…

Source link